Přidáním špetky soli do jíšky zamezíte tvorbě hrudek. Jíška bude krásně jemná a nesrazí se.

Zahuštění omáčky bez jíšky
Do skleničky dejte hladkou mouku, přidejte vodu a chvíli skleničkou třepejte.
Náhrada jíšky je hned hotová a nezašpíní se při tom nádobí.

Na zahuštění gulášů nebo dušeného zelí poslouží místo klasické jíšky najemno nastrouhaná syrová brambora.

V rubrice: Vaření

Jeden komentář pro “Hladká jíška”


  1. Libuše

    Mám radu, jak jednoduše zahustit omáčku nebo polévku. Používám totiž instantní bramborovou kaši. Vyhovuje mi, že při vsypání do jídla nedělá hrudky a možná je i chuťově lepší než jíška z mouky. Dá se přidat i do vroucího jídla!

Komentáře

Babské rady - moudra ověřená mnoha generacemi.
Provozovatel neručí za škody na zdraví a majetku vzniklé používáním uvedených rad.
Při zdravotních potížích raději kontaktujte lékaře.

© 2009-2019 BabskaRada.cz
3182