Z květáku vyplave všechen hmyz a housenky, když ho na 15 minut ponoříte do slané vody.

Aby zůstal květák při vaření nádherně bílí, přidejte do vody trochu citrónové šťávy nebo lžíci mléka. Přidání pár kapek citronové šťávy také omezí zápach linoucí se domácností.
Květák se vaří nepřikrytý, aby mohly uniknout ostře páchnoucí látky.

V rubrice: Vaření

2 komntáře pro “Vaření květáku”


  1. Anela1954

    Květák opláchnu, košťál naříznu a košťálem nahoru vložím do hlubokého talíře a do mikrovlnky. Poklopím a nastavím 20 minut(podle velikosti hlavy a výkonu mikrovlnky). Za tu dobu mám květák připravený k obalování, nerozpadá se, není nasáklý vodou a nejspíš má i víc prospěšných látek než kdybych ho louhovala.


  2. havranznursie@gmail.com

    Finta funguje i při zavařování třešní, do kbelíku s třešněma přidáte sůl, nebo ocet a červy krásně vyplavou, je jasné, že pak musí dojít k řádnému oplachu, ale koukaly by jste co jich tam je.

Komentáře

Babské rady - moudra ověřená mnoha generacemi.
Provozovatel neručí za škody na zdraví a majetku vzniklé používáním uvedených rad.
Při zdravotních potížích raději kontaktujte lékaře.

Ochrana osobních údajů

© 2009-2017 BabskaRada.cz