Štiplavý křen můžete zjemnit, když jej před podáváním osolíte.

Aby vám při strouhání křenu neslzely oči, očištěný křen nejprve zahřejte a až potom strouhejte.

Křen zabraňuje sražení mléka.

Skladování křenu
Křen budete mít stále po ruce a vydrží vám i celý rok. Křen dobře omyjte a těsně omotejte navlhčeným (ve studené vodě) bavlněným hadříkem. Toto celé uložte v mikrotenovém sáčku do lednice. Občas balíček křenu kontrolujte a vyschlý hadřík opět navlhčete.

Druhou možností je očištěný křen nakrájet na kolečka a dát mrazit. Při vaření stačí vyndat pouze kolečko, nastrouháte ho snadno i bez rozmrazování.

V rubrice: Vaření

Jeden komentář pro “Křen”


  1. Anna

    Pokud chceš mít tuto pikantní surovinu vždy po ruce, dobře křen omyj, popřípadě rozkrájej na stejné díly. Bavlněný hadřík namoč do studené vody, dobře vyždímej a pevně omotej kolem křenu. Dej do igelitového sáčku a vlož do zásuvky pro zeleninu ve spodní části chladničky. Takto zabezpečený křen vydrží v lednici i jeden rok. Občas ho jen kontroluj, v případě potřeby vyschlý hadřík raději znovu namoč!

Komentáře

Babské rady - moudra ověřená mnoha generacemi.
Provozovatel neručí za škody na zdraví a majetku vzniklé používáním uvedených rad.
Při zdravotních potížích raději kontaktujte lékaře.

Ochrana osobních údajů

© 2009-2017 BabskaRada.cz