Štiplavý křen můžete zjemnit, když jej před podáváním osolíte.
Aby vám při strouhání křenu neslzely oči, očištěný křen nejprve zahřejte a až potom strouhejte.
Křen zabraňuje sražení mléka.
Skladování křenu
Křen budete mít stále po ruce a vydrží vám i celý rok. Křen dobře omyjte a těsně omotejte navlhčeným (ve studené vodě) bavlněným hadříkem. Toto celé uložte v mikrotenovém sáčku do lednice. Občas balíček křenu kontrolujte a vyschlý hadřík opět navlhčete.
Druhou možností je očištěný křen nakrájet na kolečka a dát mrazit. Při vaření stačí vyndat pouze kolečko, nastrouháte ho snadno i bez rozmrazování.
br>
Anna
Pokud chceš mít tuto pikantní surovinu vždy po ruce, dobře křen omyj, popřípadě rozkrájej na stejné díly. Bavlněný hadřík namoč do studené vody, dobře vyždímej a pevně omotej kolem křenu. Dej do igelitového sáčku a vlož do zásuvky pro zeleninu ve spodní části chladničky. Takto zabezpečený křen vydrží v lednici i jeden rok. Občas ho jen kontroluj, v případě potřeby vyschlý hadřík raději znovu namoč!