Vejce natvrdo snadněji oloupete, zchladíte-li je ihned po uvaření studenou vodou. Skořápka se pěkně sloupne a bílek zůstane neporušený.
Další možností je udělat do skořápky shora dírku a silně do ní fouknout, skořápku pak již lehce sloupneme.
Když kráječ na vejce potřete olejem, žlotek se nerozdrobí.
Když budete vařit vejce moc dlouho (déle jak 10 minut), žlotek zezelená.
br>
Zimulka
Ještě líp to pude,pokud skořápku před ponoření do studené vody naprasknete.
Oto
Uvařená vejce slijeme a zatřeseme s nimi v hrnci, aby skořápky popraskaly. Pak je zalijeme studenou vodou. Voda vnikne pod skořápky a loupání je potom mnohem snadnější.
andy
nejjednodušší je skořápku na obou koncích trochu odloupnout a pak do vejce fouknout. vejce vyskočí celé a neporušené