Vejce natvrdo snadněji oloupete, zchladíte-li je ihned po uvaření studenou vodou. Skořápka se pěkně sloupne a bílek zůstane neporušený.

Další možností je udělat do skořápky shora dírku a silně do ní fouknout, skořápku pak již lehce sloupneme.

Když kráječ na vejce potřete olejem, žlotek se nerozdrobí.

Když budete vařit vejce moc dlouho (déle jak 10 minut), žlotek zezelená.

V rubrice: Vaření

3 komntáře pro “Loupání vajec”


  1. Zimulka

    Ještě líp to pude,pokud skořápku před ponoření do studené vody naprasknete.


  2. Oto

    Uvařená vejce slijeme a zatřeseme s nimi v hrnci, aby skořápky popraskaly. Pak je zalijeme studenou vodou. Voda vnikne pod skořápky a loupání je potom mnohem snadnější.


  3. andy

    nejjednodušší je skořápku na obou koncích trochu odloupnout a pak do vejce fouknout. vejce vyskočí celé a neporušené

Komentáře

Babské rady - moudra ověřená mnoha generacemi.
Provozovatel neručí za škody na zdraví a majetku vzniklé používáním uvedených rad.
Při zdravotních potížích raději kontaktujte lékaře.

Ochrana osobních údajů

© 2009-2017 BabskaRada.cz