K rýži přidejte jednu oloupanou cibuli do které můžete napíchat několik hřebíčků. Cibule rýži ochutí a hřebíček zlikviduje nepříjemný zápach.

Rýže zůstane krásně bílá, přidáte-li do vody trochu citrónové šťávy. Citronová šťáva také zabrání slepování rýže.

Rýže bude krásně kyprá a nebude se lepit pokud ji nejprve osmahnene na troše másla nebo margarínu. Pak ji zalijte dvojnásobným množstvím vody a vařte na malém ohni pod bodem varu.

V rubrice: Vaření

Jeden komentář pro “Vaření rýže”


  1. Jolana

    Pokud miluješ rýži, vaříš ji často a chceš, aby zůstala také po uvaření krásně bílá, stačí jednoduchý trik: přidej do hrnce s vodou lžíci citronové štávy. Stejného efektu dosáhneš také přimícháním lžičky octa.

Komentáře

Babské rady - moudra ověřená mnoha generacemi.
Provozovatel neručí za škody na zdraví a majetku vzniklé používáním uvedených rad.
Při zdravotních potížích raději kontaktujte lékaře.

Ochrana osobních údajů

© 2009-2017 BabskaRada.cz