Na místo, kde se mravenci hromadí, nastražte osolený celer posypaný skořicí, mravenci se do pár dní odstěhují.

Na místo, kudy mravenci chodí, položte na papír směs kvasnic a cukru nebo medu - mravenec po pozření takovéto směsi umírá na kvašení v jeho útrobách.

Namočte mycí houbičku do cukrové vody, položte k místu častého výskytu mravenců a nechte je na houbičku nalézt, pak houbičku seberte a mravence na nich zlikvidujte. Postup opakujte.

Roztokem ze sírového květu, citrónu, květu máty a majoránky pravidelně potírejte napadené prostory. Mravenci se takto ošetřeným místům vyhýbají.

Veškeré škvíry a mezery kterými pronikají mravenci do vašeho příbytku zamázněte dvěma díly chlorovaného vápna smíchanými s jedním dílem vepřového sádla.

V rubrice: Ostatní

4 komntáře pro “Mravenci”


  1. mravenec ktery se zabehl

    tedy radit cloveku ktery je definovan odborniky - jako nejvetsi skudce na teto planete jak zabijet nejuzitecnejsi tvory na tehle planete je skoro ostuda, v odbornych casopisech je uvedeno ze nase planeta je dnes jiz tak na tom spatne ze je clovek nejvetsi skudce, jenom v nasem state cesku je dnes uz polovina vcelstev nez pred 20 lety a EU nam hodla dat na rozvoj vcelarstvi asi 4 miliony EURO, mluvim o tom protoze nemecti vcelari doporucuji v nektererych oblastech ke vcelstvu vysazovat mraveniste mravence lesniho protoze bez mravencu vcela nemohou sbirat v lese zadny med, takze pokud maji stare babicky rady med mely by mravence chranit a vysazovat kde mohou aby vcelky mohly sbirat hoden medu ktera je pro cloveka velmi lecivy, jako babska rada je urcite to ze lesni med patri mezi zarucene ELIXIRY MLADI


  2. dali

    Až se ti doma budou táhnout procesy mravenců,klidně ti polezou po stole,když budeš snídat atd.pak se oháněj těmito trapnými frázemi……Mravencům 3x zdar,ale mimo byt !!!!!!!!


  3. Anonymní

    Taky je rozdíl mezi lesními mravenci a dalšími druhy, že ano… A vůbec, všeho moc škodí :-).


  4. Losara

    Mravenců se zbavíme, když jedno léto obkreslíme dům křídou. Všechny jejich domečky vystříkat a uvidíte, že za chviličku bude domeček jako už dlouho ne. Křída má zvláštní vlastnost, mravenci jí nepřelezou.

Komentáře

Babské rady - moudra ověřená mnoha generacemi.
Provozovatel neručí za škody na zdraví a majetku vzniklé používáním uvedených rad.
Při zdravotních potížích raději kontaktujte lékaře.

Ochrana osobních údajů

© 2009-2017 BabskaRada.cz