Pro nabroušení nůžek několikrát „stříhněte” do hrdla skleněné lahve, po celé délce nůžek. Je to sice neuvěřitelné, ale opravdu to funguje.
br>Pro nabroušení nůžek několikrát „stříhněte” do hrdla skleněné lahve, po celé délce nůžek. Je to sice neuvěřitelné, ale opravdu to funguje.
br>
Klára
Nemáte poruce brousek na nože? Já si vezmu porcelánový talíř a po jeho spodní hraně (na které talíř stojí) několikrát ostřím nože přejedu. A nůž je zase připraven na krájení.
dana
broušení nůžek o hrdlo láhve je opravdu pravda:-)
Marek
Totez dosahnete s jehlou … jakoby jste ji chteli prestrihnout a nekolikrat protahnout az ke spickam.
havranznursie@gmail.com
No, ale to je chyba! Nejde o broušení, ale porovnání ostří (do správného směru, tak jako na ocílce, tedy tvrdším materiálu)! Broušení je něco jiného! Tvar by měl být 2 krát zalomený, z tlošťky materiálu a pak samotné ostří (to se vnažíte srovnat do správné polohy). Jestliže se díváte po linii ostří na které svítí světlo, tak by se nemělo lesknout, jinak je nůž/y tupý/é.