Vodu z otékajících nohou odvedete kostivalovým mazáním. Omyjete, oškrábete a nakrájíte na tenká kolečka kostivalový kořen. Dejte do sklenice, zalijte francovkou, sklenici uzavřete a tři týdny nechte stát, nejlépe na okně. Pak slijte tekutinu a poctivě si jí masírujte oteklé nohy. Můžete mazat též bolavé ruce, klouby či záda.

Když vám otékají nohy, uvařte čočku a vodu co potom slijete vypijte. Odvodňovací účinky má také čaj z odvaru z třezalky, slivoně, kořene pampelišky či obyčejné petržele.

V rubrice: Zdraví

Jeden komentář pro “Otékající nohy”


  1. Marie

    Mám vyzkoušený recept mé babičky a vřele doporučuji. Tato mast je skvělá i po úrazech, odstraní krevní výrony ve velmi krátkém čase a pomůže i na bolesti revmatiků, bolavá záda, atd.
    250g vepřového sádla vyškvařit (nepřeškvařit!) a do toho vložit na kolečka nakrájený kostivalový kořen- nechat krátce 1-2 min.vzpěnit. Ponechat 24 hodin v chladnu.. Další den rozpustit ve vodní lázni a přecedit do kelímků od krému/menších skleniček. Pozor!! - 4 kořeny dlouhé asi 20-25 cm/musí být hnědé až černé/ pečlivě omyjeme kartáčkem. Největší sílu mají v polovině května a října- neloupat.

Komentáře

Babské rady - moudra ověřená mnoha generacemi.
Provozovatel neručí za škody na zdraví a majetku vzniklé používáním uvedených rad.
Při zdravotních potížích raději kontaktujte lékaře.

Ochrana osobních údajů

© 2009-2017 BabskaRada.cz