Kynuté těsto vzejde rychleji, když ho asi na tři minuty dáte do mikrovlnné trouby.
Chceme-li ho mít nadýchané, použijeme do těsta namísto mléka smetanový jogurt.
Když se těstu nechce kynout, tak zkuste následující radu:
Těsto v míse zavřete na horní rošt vypnuté trouby, pod něj umístěte velký hrnec naplněný až po okraj horkou vodou. Účinek je zaručen.
Karol
Při pečení kynutého těsta dávám na 1 kg těsta 1 vanilkový pudink rozmíchaný v mléku a při hnětení přidám také lžičku octa. Pudink těsto zjemní a navoní (nejlepší je česká značka) a ocet zajistí‚ že se lépe zpracovává. Na chuti se nic nezmění.
Karol
A moje babička při přípravě kynutého těsta droždí rozmíchávala s trochou podmáslí. Kynuté těsto pak bylo krásně nadýchané.