Čerstvé skvrny od čokolády (nebo i kakaa) proplachujte čistou vodou bez pracího prostředku.
Zaschlé skvrny nejprve potřete glycerinem, potom vyperte v saponátě a dobře vymácháme.

Skvrnu od čokolády natřeme 50% lihem, do kterého přidáme několik kapek čpavku a po chvíli vypereme.

Zkusit také můžete vodu s citronovou šaťávou.

Čerstvé čokoládové skvrny na látce vyperete mokrým hadříkem se solí.

Skvrny od čokolády potřete směsí 1 dílu technického glycerinu 1 dílu 3% čpavku a 1 dílu vody. Směs nechte působit 30 minut a poté vymyjte studenou vodou. Nakonec textilii vymáchejte v octové vodě připravené z 1 dílu octa a 5 dílů vody.

V rubrice: Prádlo

Komentáře

Babské rady - moudra ověřená mnoha generacemi.
Provozovatel neručí za škody na zdraví a majetku vzniklé používáním uvedených rad.
Při zdravotních potížích raději kontaktujte lékaře.

Ochrana osobních údajů

© 2009-2017 BabskaRada.cz