Nepříjemný pach kapra odstraníte tak, že ho velmi důkladně zvenku i zevnitř omyjeme v silném solném roztoku pokapete citrónem a necháte v chladu alespoň hodinu odležet.

Zabitého a vykuchaného kapra nechte do druhého dne ve vodě (musí se měnit). Druhý den kapra osolte a nechte přibližně tři hodiny odležet. Pak budou řízky pěkně slané a bez zápachu.

V rubrice: Vaření

Jeden komentář pro “Pach kapra”


  1. Mariana

    Nejen pach kapra, ale všech ryb obecně zažene moje rada:
    Stačí rybí maso naložit do 1 litru mléka a asi na 1 hodinu uložit do ledničky. Pak ryby opláchneme a osušíme.

Komentáře

Babské rady - moudra ověřená mnoha generacemi.
Provozovatel neručí za škody na zdraví a majetku vzniklé používáním uvedených rad.
Při zdravotních potížích raději kontaktujte lékaře.

Ochrana osobních údajů

© 2009-2017 BabskaRada.cz