Bílek snadněji ušleháte, když k němu přidáte špetku soli. Pomůže i když před šleháním vyndáme vejce z lednice několik hodin předem.

Bílky se šlehají na sníh bez přestání až do požadované hustoty, jinak zvodnatí a už se neušlehají.

Abyste sníh z bílků měli opravdu nadýchaný nešlehejte ho ve vysoké, ale v široké nádobě.

Sníh z bílku bude tužší, když před šleháním přidáte na každé vejce jednu lžičku vody. Pokud přidáte lžičku soli nebude sníh řídnout.

Nebo nádobu, ve které budete bílky šlehat, předem vypláchněte octovou vodou.

Pomůže také přidání několika kapek citronové šťávy.

V rubrice: Vaření

4 komntáře pro “Šlehání bílku - sníh”


  1. Jolana

    Můžu potvrdit předchozí rady:
    Dvojnásobné množství sněhu ušleháš, když na každý bílek přidáš jednu lžíci studené vody. Šlehej ho tak jako obyčejně a uvidíš, že získáš dvakrát tolik sněhu, pěkně tuhého jako ze samých bílků. Častokrát se stane, že ti bílek při přípravě pochoutky zbývá. Je jistě škoda ho vylít, můžeš ho uchovat tak, že ho dáš do uzavřené plastové mističky a zamrazíš. Vydrží takto i celý rok. Pokud ho dáš jen do lednice, i tak ti vydrží déle než týden. Na další nedělní pečení jako když ho najdeš!


  2. Anonymní

    Jenom takový dodatek, nesmí do bílku přijít ani kapička žloutku nebo jiného tuku, protože jinak se sníh nevyšlehá ani náhodou.


  3. MN

    Ahoj,
    nesouhlasím, já kolikrát bílky vyšlehávám tím způsobem, že chvilku přestanu šlehat a vyzkouším hustotu, není pravda, že to potom nejde vyšlehat, poznáte to tím, že si bílky v míse klidně můžete obrátit na hlavu =). Taktéž není pravda, že tam nesmí být ani kapička žloutku, je sice pravda, že se to vyšlehává potom trochu pomaleji, ale jde to (ale opravdu jen s miniaturním množstvím žloutku). Jen ještě jedna malá rada - v žádném případě do bílků nedávejte cukr, vyšlehejte ho se žloutky, jinak z bílků bude taková tekutina =).


  4. Halca

    Delalalajsem jen bilek moucku cukr podle oka dala do kastrulku z vodou a slechala rucnim mixerem dokud neshustlo Byl krasne gusty a davalajsem to na sadlove kolacky Vypadalo to hezky

Komentáře

Babské rady - moudra ověřená mnoha generacemi.
Provozovatel neručí za škody na zdraví a majetku vzniklé používáním uvedených rad.
Při zdravotních potížích raději kontaktujte lékaře.

Ochrana osobních údajů

© 2009-2017 BabskaRada.cz