Brambory se rychleji uvaří a budou chutnější, když k nim při vaření přidáte trochu oleje nebo másla či sádla. Obdobný účinek má přidání sklenky světlého piva.

V rubrice: Vaření

Jeden komentář pro “Vaření brambor”


  1. Karla

    Nechceme-li, aby se brambory příliš rozvařily, zalijeme je vodou a jen zvolna vaříme pod pokličkou. Aby se nepřipalovaly, přidáme do vody 1-2 lžíce slunečnicového oleje.
    Místo míchání nádobou s bramborami občas jen zatřeseme.
    Brambory jsou chutnější, přidáme-li do osolené vody několik stroužků česneku v celku a bobkový list, případně sušený kopr. Chuť bramborové kaše můžeme vylepšit, když do ní před podáváním zamícháme sníh z bílků.

Komentáře

Babské rady - moudra ověřená mnoha generacemi.
Provozovatel neručí za škody na zdraví a majetku vzniklé používáním uvedených rad.
Při zdravotních potížích raději kontaktujte lékaře.

Ochrana osobních údajů

© 2009-2017 BabskaRada.cz