Brambory se rychleji uvaří a budou chutnější, když k nim při vaření přidáte trochu oleje nebo másla či sádla. Obdobný účinek má přidání sklenky světlého piva.
br>Brambory se rychleji uvaří a budou chutnější, když k nim při vaření přidáte trochu oleje nebo másla či sádla. Obdobný účinek má přidání sklenky světlého piva.
br>
Karla
Nechceme-li, aby se brambory příliš rozvařily, zalijeme je vodou a jen zvolna vaříme pod pokličkou. Aby se nepřipalovaly, přidáme do vody 1-2 lžíce slunečnicového oleje.
Místo míchání nádobou s bramborami občas jen zatřeseme.
Brambory jsou chutnější, přidáme-li do osolené vody několik stroužků česneku v celku a bobkový list, případně sušený kopr. Chuť bramborové kaše můžeme vylepšit, když do ní před podáváním zamícháme sníh z bílků.