Při přípravě těsta na bramboráky můžeme část mouky nahradit strouhankou, bramboráky budou pak ještě křupavější. Místo hladké mouky lze použít polohrubou nebo hrubou mouku. Čím méně mouky do bramboráků přidáme, tím budou křehčí a lahodnější.
Bramborák jde také vylepšit trikem: do těsta kromě ostatních přísad přidej trochu rumu a strouhané housky. Díky rumu nebude bramborák tak mastný, a naopak díky strouhané housce udělá krásně křupavou kůrčičku.
Babské rady pro vaření, zdraví, krásu i úklid.
Moderní chemické přípravky nemusí být vždy nejlevnějším a nejefektivnějším řešením. Lépe mnohdy pomohou generacemi ověřené přírodní rady našich předků.
Babské rady jsou řazeny do kategorií, pomoci v orientaci může i vyhledávání.
Zuzka
Při přípravě těsta na bramboráky můžeme část mouky nahradit strouhankou, bramboráky budou pak ještě křupavější. Místo hladké mouky lze použít polohrubou nebo hrubou mouku. Čím méně mouky do bramboráků přidáme, tím budou křehčí a lahodnější.
Zuzka
Bramborák jde také vylepšit trikem: do těsta kromě ostatních přísad přidej trochu rumu a strouhané housky. Díky rumu nebude bramborák tak mastný, a naopak díky strouhané housce udělá krásně křupavou kůrčičku.