K dokonalosti už jen chybí - než pokladeš upečený piškot ovocem, nezapomeň potřít jeho povrch marmeládou. Tak zabráníš tomu, aby se želatina vsákla do těsta.
A ještě:
Pokud do piškotového těsta přidáme větší množství tekutiny, musíme použít i prášek do pečiva, aby těsto bylo lehčí, neboť sníh z bílků na odlehčení nestačí. Prášek do pečiva vždy promícháme s moukou a přidáváme přímo do těsta, ne do tekutiny, aby prášek nevyšuměl.
Babské rady pro vaření, zdraví, krásu i úklid.
Moderní chemické přípravky nemusí být vždy nejlevnějším a nejefektivnějším řešením. Lépe mnohdy pomohou generacemi ověřené přírodní rady našich předků.
Babské rady jsou řazeny do kategorií, pomoci v orientaci může i vyhledávání.
Zuzana
K dokonalosti už jen chybí - než pokladeš upečený piškot ovocem, nezapomeň potřít jeho povrch marmeládou. Tak zabráníš tomu, aby se želatina vsákla do těsta.
Zuzana
A ještě:
Pokud do piškotového těsta přidáme větší množství tekutiny, musíme použít i prášek do pečiva, aby těsto bylo lehčí, neboť sníh z bílků na odlehčení nestačí. Prášek do pečiva vždy promícháme s moukou a přidáváme přímo do těsta, ne do tekutiny, aby prášek nevyšuměl.