Piškotové těsto zůstane déle vláčné, když do něj nakonec přidáte malé množství oleje ne­bo rozpuštěného másla.

V rubrice: Vaření

2 komntáře pro “Dlouho vláčný piškot”


  1. Zuzana

    K dokonalosti už jen chybí - než pokladeš upečený piškot ovocem, nezapomeň potřít jeho povrch marmeládou. Tak zabráníš tomu, aby se želatina vsákla do těsta.


  2. Zuzana

    A ještě:
    Pokud do piškotového těsta přidáme větší množství tekutiny, musíme použít i prášek do pečiva, aby těsto bylo lehčí, neboť sníh z bílků na odlehčení nestačí. Prášek do pečiva vždy promícháme s moukou a přidáváme přímo do těsta, ne do tekutiny, aby prášek nevyšuměl.

Komentáře

Babské rady - moudra ověřená mnoha generacemi.
Provozovatel neručí za škody na zdraví a majetku vzniklé používáním uvedených rad.
Při zdravotních potížích raději kontaktujte lékaře.

Ochrana osobních údajů

© 2009-2017 BabskaRada.cz