Do dvou decilitrů vody vhoďte jednu nadrobno nakrájenou cibuli a mírným varem ji asi patnáct minut vařte. Pak přisypte polévkovou lžíci majoránky, přihoďte stroužek česneku a vařte ještě dalších pět minut.
Poté slijte přes cedník, abyste odstranili pevné zbytky. Do odvaru přidejte po lžíci medu a olivového oleje. Každou hodinku pak užívejte polévkové lžíci tohoto medikamentu. S tímto užíváním brzy chrapot zaženete.

Další babská rada proti chrapotu zní: pijte ohřátou vincentku s mlékem v poměru půl na půl.

Obecně lze při chrapotu doporučit hlasový klid (nemluvit ani nešeptat), neustále zvlhčovat (pít čaj), cucat pastilky, kloktat slanou vodu nebo šalvěj, zábal na krk, …

Nastrouhejte najemno křen a poté smíchejte 2 lžíce křenu se lžící medu. Užívejte 3x denně jednu čajovou lžičku. Už za moment po jeho konzumaci pocítíte, že snadněji odkašláváme a lépe se vám dýchá.

V rubrice: Zdraví

2 komntáře pro “Chrapot”


  1. Dana

    Pracuji jako učitelka ve školce a chrapotem bohužel trpím dost často. Zkoušela jsem všechno možné, ale nejvíc mi pomohla Vincentka, kterou popíjím jako minerálku v průběhu celého dne (bez jakékoliv přísady). Doplňuji to cucavými tabletami z Vincentky, které se prodávají v lékárně.


  2. Lukáš Králík

    Za jak dlouho ten chrapot zaženete?

Komentáře

Babské rady - moudra ověřená mnoha generacemi.
Provozovatel neručí za škody na zdraví a majetku vzniklé používáním uvedených rad.
Při zdravotních potížích raději kontaktujte lékaře.

Ochrana osobních údajů

© 2009-2017 BabskaRada.cz